Puhelimen yhteystiedot pullollaan yritysmaailman menestyjiä

27.09.2019

Pesti JES:n hallituksessa tuo mukanaan näköalapaikan yrittäjyyteen ja tapahtumavastaavana tältä näköalapaikalta sukelletaan vielä muita hallituksen pestejä konkreettisemmin syvälle yritysmaailman tekijöiden sekaan.

– JES:n toiminta on tarjonnut meille mahdollisuuden päästä tutustumaan Jyväskylän alueen keskeisiin toimijoihin, kuten Keski-Suomen yrittäjiin, sekä rakentamaan tukiverkostoa yrittäjyyden parissa. Tapahtumavastaavana pääsee kontaktoimaan yritysmaailman menestyjiä, kertovat vuoden 2019 tapahtumapojat Juuso Tiitola ja Johan Kääriäinen.

Yksi vuoden suurimmista tapahtumista tähän mennessä on ollut SuperPark-brunssi, missä tehtiin JES:n brunssien kävijäennätys yli 160 brunssikävijän voimin.

Viime kevään aikana pojille kertyi tililleen parinkymmenen tapahtuman järjestäminen ja monien kymmenien yritysmaailman tekijöiden kontaktointi. Hallitusvuoden aikana he ovat ottaneet ennakkoluulottomasti yhteyttä useiden eri alojen huippputekijöihin kuten Madventuresiin, Krista Pärmäkoskeen ja Hjallis Harkimoon. Lisäksi verkostoihin on kertynyt nuoria yrittäjyyden osaajia ja tulevia lupauksia ympäri Suomen.

– Ennen hallitusta emme olleet tietoisia, kuinka laaja ES-verkosto oikeasti on. On ollut mahtavaa tutustua erilaisiin ihmisiin eri puolilta Suomea!

Yksi vuoden suurimmista tapahtumista tähän mennessä on ollut SuperPark-brunssi, missä tehtiin JES:n brunssien kävijäennätys yli 160 brunssikävijän voimin.

Juuso ja Johan halusivat molemmat päästä tutustumaan paremmin yrittäjähenkisiin ihmisiin sekä kasvattaa ymmärrystään niin Jyväskylän kuin koko Suomen laajuisista startup-piireistä. Mikä olisikaan ollut parempi tapa saavuttaa poikien yhteinen tavoite, kuin lähteä mukaan JES:n hallitukseen.

Tapahtumavastaavat ovatkin yhtä mieltä, että hallitusvuoden aikana verkostot ovat kasvaneet. Omiin käsiin jää niiden ylläpitäminen ja lopullinen hyödyntäminen tulevaisuudessa.

– Vielä ei voi puhua ovien todellisesta avautumisesta yritysmaailmaan, mutta ovet ovat ehdottomasti raollaan seuraavaan steppiin!

Verkostojen lisäksi hallitusvuoden aikana tämä teho duo on päässyt kehittämään omaa osaamistaan monilla osa-alueilla. Tapahtumajärjestämiseen liittyy paljon erilaisia tehtäviä, joiden parissa Juuso ja Johan toisinaan joutuneet myös epämukavuusalueelleen, mutta saaneet sitä kautta paljon oppeja tulevaisuutta varten.

– Tärkeimpinä taitoina voisi nostaa esille erilaisten ihmisten kanssa kommunikoinnin sekä myynnillisen asenteen puhujien hankkimisessa. Nämä ovat kaikki taitoja, jotka tukevat opintoja sekä työelämää. Lisäksi esiintymistaidosta on varmasti hyötyä työelämässä, kertovat pojat oppimastaan.

– Meidän kahden vahvuudet ovat jakautuneet hieman erilailla. Toiselta esiintyminen ja puhuminen sujuu luontevammin, kun taas toiselta asioiden organisointi luonnistuu paremmin.

Tapahtumavastaavana erilaiset hommat vaativat erilaisia vahvuuksia. Hommat on pyritty jakamaan molempien vahvuuksien mukaisesti, ja samalla kaverille on kuitenkin muistettu antaa tilaa kehittyä heikommilla alueillaan.

– Pitää muistaa, että epämukavuusalueella kasvaa ihmisenä!