Yrittäjyys osana opintoja

Mikäli olet kiinnostunut yrittäjyydestä tai yrittäjämäisen ajattelun kehittämisestä, myös oppilaitokset Jyväskylän alueella tarjoavat hyödyllisiä opintoja näihin aiheisiin liittyen. Tahdoitpa sitten perustaa oman yrityksen tai työskennellä jonkun toisen yrityksessä, tänä päivänä työelämässä arvostetaan suuresti yrittäjyyteen liittyviä valmiuksia. Alle olemme koonneet linkkejä tiedonhakuun sekä kursseja, joissa yhdistyvät niin yrittäjyyttä tukevat teoreettiset, että käytännölliset tiedot ja taidot.

Jyväskylän yliopisto

Täältä löydät opintojen lisäksi muun muassa innostavia opiskelijoiden yrittäjyystarinoita, yrittäjyyteen liittyviä tapahtumia sekä tietoa yrittäjälle tärkeistä verkostoista ja yhteistyötahoista.

Mistä yrittäjyydessä ja yrittäjämäisessä toiminnassa on kyse? Miten omaa osaamista voi tuotteistaa? Kiinnostaako kansainvälisyys? Linkin takaa löydät Jyväskylän yliopiston tarjoaman Yrittäjyyden perusopintokokonaisuuden sekä yksittäisiä opintokokonaisuuksia.

Kaikille yhteiset työelämäopinnot lisäävät valmiuksia monialaisessa ympäristössä työskentelemiseen, ja lisäävät mahdollisuuksia opiskelijoiden keskinäiseen verkostoitumiseen yli tiedekunta- tai oppiainerajojen. Tämän lisäksi näillä kursseilla pääset kerryttämään taitoja muun muassa oman osaamisen tuotteistamisesta, itsensä kehittämisestä sekä tiimissä työskentelystä.

EduFutura

Pohdiskeletko sitä, millaisia asioita työltäsi haluat, minne olet oikeastaan menossa ja miltä työelämä tänä päivänä näyttää? Unelmat+Inspiraatio! -opintojaksolla päästään tekemisen kautta hahmottelemaan omia mahdollisuuksia työelämässä.

DreamUp!-projektikurssin aikana sinulla on mahdollisuus kehittää omaa osaamistasi osana monialaista tiimiä. Kurssin aikana valmistellaan seuraavan kevään DreamUp!-tapahtuma ja osallistutaan sen järjestämiseen. Seuraava DreamUp-tapahtumatuotannon kurssi alkaa syksyllä 2020.

Kiinnostaako yrittäjyys ja haluaisitko kokeilla sitä turvallisessa ympäristössä? Korkea-asteen Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa kehität liikeideoita monialaisessa tiimissä oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden pohjalta.

Haluatko kokeilla kuinka omaa ideaa voisi kehitellä liikeideaksi asti? Tällä kurssilla saat kokemuksen ja ymmärryksen siitä, kuinka ideaa tai osaamistaan  voi konkretisoida käytännön tasolle.