Minustako opiskelijayrittäjä?

Hienoa, että opiskelijayrittäjyys kiinnostaa sinua! Toivottavasti päätät rohkeasti ottaa tämän ensiaskeleen yrittäjäurallasi, sillä matka tulee olemaan pitkä, opettavainen ja ikimuistoinen, mutta varmasti sen arvoinen.

JES Opiskelijayrittäjän tukena

Monet asiat mietityttävät sinua varmasti, mutta ei hätää – Jyväskylästä ja Keski-Suomesta löytyy sinulle lukuisia tahoja ja palveluita jotka auttavat sinut mielellään kohti menestystä. JES:n visio ja tarkoitus on tuoda yhteen yrittäjähenkisiä tyyppejä ja innostaa ihmisiä kohti yrittäjyyttä. Työskentelemme yhteistyössä Jyväskylän alueen yrittäjyyttä edistävien tahojen kanssa ja kun yrittäjyys on sinulle ajankohtaista, ohjaamme sinut mielellämme oikeiden ihmisten ja toimijoiden pariin.

Kysy ihmeessä lisää hallitukselta niin autamme sinut eteenpäin!

Yrittäjyyden polulla sinua Keski-Suomessa auttavat

Yritystehdas

Yritystehdas on Jyväskylän alueella toimiva yrityshautomo, jonka tavoitteena on auttaa ja valmentaa aloittavia kasvuyrittäjiä. Tämän lisäksi Yritystehdas tekee laajaa yhteistyötä oppilaitosten kanssa erilaisten yrittäjyyteen littyvien kurssien ja projektien kautta.

Keski-Suomen Yritysidea

Keski-Suomen Yritysidea on neuvontapalvelu, josta saa maksutonta neuvontaa ja sparrausta uuden yrityksen perustamiseen. Tukea on mahdollista saada muun muassa liikeidean arvioimiseen sekä omien vahvuuksien kartoittamiseen.

Mitä tekisit, jos yrittäisit?

Yrittäjyyden ei tarvitse olla yksin puurtamista eikä omien kysymysten kanssa kannata jäädä yksin. Jos haluat päästä pitkälle, suosittelemme ajatusten ja ideoiden työstämistä yhdessä asiantuntijoiden parissa. Näin vältät sudenkuopat ja ennalta arvattavat virheet, tunnistat liikeidean vahvuuksia, saat varmuutta virallisiin hakemuksiin ja parhaassa tapauksessa saat yrityksestä elinikäisen kumppanin.

Minulla ei ole liikeideaa mutta yrittäjyys kiinnostaa. Mitä teen?

Suosittelemme ehdottomasti ottamaan osaa JES ry:n Idea JKL tai Discovery Tuesday -innovaatiokilpailuihin, jossa pääset testaamaan idean viemistä käytäntöön. Kannustamme myös muihin JES:n tapahtumiin osallistumista, sillä ne tarjoavat inspiraatiota, avartavia yrittäjätarinoita sekä mielenkintoisia verkostoja.

Lue lisää JES:n toiminnasta!

Minulla on jo yritysidea, mutta kuinka se kannattaa kaupallistaa?

Kaupallistamisella tarkoitetaan yritysidean muotoilua malliin, joka tuottaa asiakkaalle arvoa ja sinulle tulovirtaa. Kaupallistamisella tavoitellaan sinulle parasta mahdollista ansaintamallia ja tulovirtaa, jolla voit tulevaisuudessa esimerkiksi elättää itsesi. Liikeideasi muotoilussa ja kaupallistamisessa sinua auttavat Keski-Suomessa Yritystehdas ja Keski-Suomen Yritysidea.

Mistä saan opiskelijana rahaa yrittää?

Opiskelijana sinua varmasti huolettaa taloudellinen pärjääminen ja yrityksen perustamiseen liittyvät kulut. On kuitenkin monia tapoja ja väyliä toimia yrittäjänä eikä siihen välttämättä tarvitse y-tunnusta. Näin alkuun suosittelemme kokeilemaan liikeideaasi nimenomaa kevytyrittäjänä ja testata sen toimivuutta. Yrittäjänä ja kevytyrittäjänä saat tienata saman verran kuin palkkatöissä ilman että se vaikuttaa opintotukikuukausiin.