Turvallinen ja innostava paikka omien visioiden toteuttamiselle

25.10.2019

JES:n hallituksessa on paljon pestejä, joiden konkreettinen työ ei näy jäsenelle. Viestintävastaavien pestissä tilanne on päinvastainen, sillä käytännössä kaikki hommat liittyvät suoraan jäsenten nähtäville tuotettaviin sisältöihin.

Tämän vuoden viestintäkaksikko lähti JES:n hallitukseen muun muassa kehittämään itseään työelämää varten. Viestinnän gradun parissa puurtava Sini Eerola koki JES:n mahdollisuudeksi oppia ja kokeilla matalalla kynnyksellä erilaisia viestinnän asioita.

Kaikkeen saa apua eikä kukaan jää JES:n hallituksessa haasteidensa kanssa yksin.

– Halusin päästä kokeilemaan viestinnän tekemistä ympäristössä, jossa ei olisi niin paljon painetta tai paineita kuin esimerkiksi työelämässä. Hallitus on turvallinen paikka toteuttaa omia visioitaan, ilmaista omia mielipiteitään ja kokeilla rohkeasti uutta, Sini kertoo.

Kati Poikelalla taustalla oli lähinnä journalistista kokemusta, ja JES:n hallitus tarjosi mahdollisuuden kerryttää kokemusta viestinnän muilla osa-alueilla.

– Toiveissa on suuntautua työelämässä kaupallisen viestinnän puolelle toimittajahommien sijaan ja kuluneen vuoden aikana on oppinut paljon uusia taitoja sitä ajatellen. Olen päässyt esimerkiksi opettelemaan grafiikan tekoa, mitä en juuri missään ollut aiemmin kokeillut, Kati kertoo.

Oppimiseen JES:n hallitus on juuri otollinen ympäristö. Kannustavassa, tukevassa, välittävässä ja toimeen tarttuvassa porukassa omien ideoiden kokeileminen on mahdollista.

Some on olennainen osa viestintävastavaan hommia ja Sinin ja Katin bongaakin usein tapahtumassa napsimassa kuvia Instagramiin tai ottamassa muistiinpanoja tulevia postauksia varten.

– On ok jos mokaa. Kukaan meistä ei ole ammattilainen omalla tontillaan tai järjestötoiminnassa, eikä meiltä sitä tässä vaiheessa oletetakaan. Oi kyllä, olen itsekin tehnyt useita virheitä, isompia ja pieniä, mutta ne ovat olleet niitä hetkiä, jotka ovat opettaneet minulle kaikista eniten. Parasta on, kun muut uskovat sinuun, eivätkä pelkää näyttää sitä. Siitä saa ihan hurjasti boostia ja itseluottamusta, jolloin epämiellyttävät asiat eivät tunnu enää yhtä epämiellyttäviltä kui ennen, Sini kertoo.

Sen lisäksi, että hallitusporukka tukee kun mokaa, on tiimi muutenkin koko ajan yhteistyössä keskenään. Kukaan ei jää asioidensa kanssa yksin, ja välillä on ihan ok ja jopa toivottavaa hypätä ulos omista pestirajoista.

– Voisi aika karkeasti sanoa, että melkein jokainen hallituslainen on päässyt tai tilanteesta riippuen joutunut paikkaamaan tai auttamaan jonkin muun pestin rooliin kuuluvissa tehtävissä. Kaikessa tehdään yhteistyötä ja muilta saa näkemyksiä silloin, kun itse hieman jumissa tekemisen kanssa. Asioita saa kokeilla ja toteuttaa niin paljon kuin intoa riittää, vaikka kyseinen juttu ei aina oman pestin raameihin osuisikaan, kaksikko kertoo.

Hallitusvuoden jälkeen käteen jää paljon: muun muassa paljon työelämätaitoja, kyky mokata ja oppia sekä tietysti upea porukka uusia ystäviä.

– Ystäviä ei voi olla elämässä koskaan liikaa, varsinkaan sellaisia, joiden puoleen voi kääntyä asiassa kuin asiassa, kysyä neuvoa ja jotka sanovat rohkeasti, mitä ajattelevat. On ollut parasta saada osansa muiden osaamisesta ja seurata sitä, kun ihmiset, jotka ovat hyviä jossain, niin kuinka he tekevät sitä omaa juttuaan ja nauttivat siitä, kertoo Sini hallitustovereistaan.