Sinustako JES:n uusi hallituslainen?

Lokakuussa JES:ss√§ tapahtuu!ūü§© IDEA JKL starttasi t√§m√§n vuoden projektit rymin√§ll√§ k√§yntiin ja pian p√§√§st√§√§n nauttimaan my√∂s Spotlightin online-versiosta sek√§ kaikkien aikojen ensimm√§isest√§ JESlivest√§. JES:n hallitustoiminnasta kiinnostuneille my√∂s ensi viikon tiistai on toivoa t√§ynn√§, sill√§ silloin p√§r√§ht√§√§ k√§ytiin vuoden 2021 hallitushaku! T√§ss√§ postauksessa p√§√§set kuulemaan JES:n hallituksen mietteit√§ kuluneesta vuodesta sek√§ vastauksia muutamiin hallitustoimintaa ja -hakua koskeviin kysymyksiin. Postauksen lopusta l√∂yd√§t my√∂s tarkemmat speksit hallitushaun etenemisest√§.


Millaisia tyyppejä JES:iin haetaan?


Avoimuus uusia ihmisiä, ideoita ja toutetustapoja kohtaan vie pitkälle! Koko JES-yhteisöä yhdistää energinen asenne sekä innostus yrittäjyyttä ja itsensä kehittämistä kohtaan, joten jos nämä teemat resonoi sinussa, kannattaa ehdottomasti hakea mukaan toimintaan! JES antaa hyvän pohjan uusien ideoiden kehittämiselle, joten mahdollisuus itsensä toteuttamiseen on hallitusvuoden aikana ainakin taattu. Hallitukseen sinut voidaan valita jos olet JES:n jäsen. Jäseneksi liittyminen on täysin maksutonta ja voit tehdä sen täällä. Jäsenenä saat sähköpostiisi kutsut sekä hallituksen että yhdistyksen kokouksiin ja saat myös äänestää yhdistyksen kokouksissa. Itse hallituksen valinta tapahtuu marraskuussa yhdistyksen syyskokouksessa.


Onko omalla koulutustaustalla tai aiemmalla järjestökokemuksella väliä hallitukseen pyrkiessä?

Jessil√§isyys ja hallitustoiminta ei katso koulutustaustaa tai muita meriittej√§, asenne on se mik√§ ratkaisee! Hallitukseen voi hakea aiemmasta j√§rjest√∂kokemuksesta riippumatta ja yksi hallitusvuoden suurimmista anneista onkin, JES:n arvojen mukaisesti, uuden oppiminen ja itsens√§ kehitt√§minen. Eli p√§hkin√§nkuoressa JES:n hallitukseen hakeminen edellytt√§√§ ainoastaan JES:n j√§seneksi liittymist√§ ja innostunutta asennetta.ūüĎäūüėé


Viekö hallitustoiminta paljon aikaa?

Hallitusvuosi voi olla melko intensiivinen, mutta työn määrään vaikuttaa kuitenkin, mitä pestiä edustaa ja kuinka tekemisen ytimessä haluaa itse olla. JES-hommien olisi hyvä komeilla prioriteettilistan kärjessä, sillä tapahtumapäivien lisäksi muu hallitustoiminta ottaa oman aikansa kalenterista. Hallitustoiminta on kuitenkin niin antoisaa, että kaikki tähän panostettu aika maksaa kyllä itsensä takaisin korkoineen kaikkineen!


Mitä hallitus puuhaa tapahtumapäivien ulkopuolella?

Vaikka tapahtumapäivät ovatkin se hallitustoiminnan näkyvin osuus, pääsee hallitus-poppoo puuhastelemaan arkena myös monien muiden askareiden parissa. Tiimimiitit, hallituksen kokoukset, koulutukset ja tapahtumajärjestelyt aina kauppareissuista brunssiherkkujen valmistukseen ovat yhtälailla osa hallitusaskareita. Tämän lisäksi jokainen hoitaa omaan pestiin kuuluvia tehtäviä vapaa-ajallaan. Hallitusvuoteen kuuluu myös paljon uusiin ihmisiin tutustumista omien sekä muiden Entrepreneurship Society -järjestöjen ja sidosryhmien tapahtumiin osallistuessa. Uusia tuttavuuksia vuoden aikana tapaa takuu varmasti ja se onkin ollut yksi hallitustoiminnan parhaita puolia.


Voinko hakea useampaan pestiin?

Hallitushaussa voi hakea useampaan pestiin. Työnjako voi hallituksessa vaihdella hieman vuodesta riippuen ja pestirajat ylittävää toimintaa on todennäköisesti vuoden aikana myös luvassa.


Miten hallitushakuprosessi etenee?

Hallitushaku koostuu kolmesta vaiheesta, joista ensimmäinen on sähköisen hakulomakkeen täyttäminen 20.10-3.11. välillä. Lomakkeella on tarkoitus kartoittaa mitkä hallitustehtävät kiinnostavat hakijaa. Hakijat merkitsevät lomakkeeseen tärkeysjärjestykseen kaikki pestit joihin he haluavat hakea. Mihin tahansa pestiin voi kuitenkin asettua ehdolle vielä itse syyskokouksessa. Hallitushaun toinen vaihe on 4.-13.11. järjestettävät haastattelut. Jokainen lomakkeen täyttänyt hakija haastatellaan istuvan puheenjohtajan ja tulevan vuoden puheenjohtajaehdokkaiden toimesta. Haastattelun perusteella puheenjohtajaehdokkaat luovat kukin oman ehdotuksensa tulevan hallituksen rakenteesta ja esittelevät sen myös haun viimeisessä vaiheessa eli syyskokouksessa 18.11. jossa myös lopullinen hallituksen valinta tapahtuu. Vaikka valitun puheenjohtajan esitys toimii pohjaehdotuksena tulevan vuoden hallituksesta, syyskokouksessa valinta tapahtuu suoralla henkilövaalilla pestikohtaisesti.


Mitä JES-vuosi antaa?

‚ÄúJES:n toimintaan l√§hteminen on paras investointi, mit√§ opiskelija voi opiskeluaikanaan tehd√§!‚ÄĚ saattaa kuulostaa hieman lennokkaalta, mutta n√§in melkein yhden kokonaisen hallitusvuoden kokemuksella nuo sanat voin kyll√§ itsekin allekirjoittaa t√§ysin. JES on vienyt omia ty√∂el√§m√§taitoja suuria harppauksia eteenp√§in ja monet kuluneen vuoden aikana kohdatut haasteet ja riemastuttavat onnistumisen kokemukset ovat opettaneet paljon. JES:n hallituksessa hienoa on my√∂s se, ett√§ porukkaan mahtuu monenlaisia persoonia ja sit√§ kautta my√∂s paljon erilaista osaamista ja inspiroivia ihmisi√§. Omia ideoita on saanut vuoden aikana toteuttaa ja JES:n hallitustoiminta tarjoaa siihen hienot puitteet ja kannustavan ilmapiirin! Kaikkia hallitusvuoden tuomia oppeja ja huikeita hetki√§ on mahdotonta mahduttaa yhteen blogitekstiin, joten hallitustoiminnasta kannattaa tulla jutustelemaan lis√§√§ Tapaa JES:n hallitus -tapahtumaan. Kysymyksi√§ ja kommentteja voit l√§hett√§√§ my√∂s suoraan kenelle tahansa hallituksesta sek√§ JES:n Instagramiin tai Facebookiin.


Tässä oli pieni kurkistus hallitustyöskentelyn kulissien taa! Mikäli hallitushaku tai muu JES:n toiminta herättää kiinnostusta ja haluaisit kuulla vielä lisää, sinulla on nyt tuhannen taalan paikka tulla tapaamaan hallituslaisia Discordiin 26.10. klo 18 eteenpäin! Tule paikalle heittämään kiperiä kysymyksiä hallitustoimintaan liittyen tai muuten vaan vaihtamaan kuulumisia:) Etätapahtumaa odotellessa voit vielä lukea 2019 hallituksen pestikohtaiset blogipostaukset, jotka avaavat enemmän mitä eri pestit pitävät sisällään ja mitä kaikkea JES:n hallitustoiminnasta voikaan saada irti!